Rukiiset sitruunasilakat

25.9.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rukiiset sitruunasilakat

Ainekset

4 annosta
1 500 g silakkafileitä
2 1 tl suolaa
3 valkopippuria myllystä
4 1 dl tillisilppua
5 0,5 sitruunan mehu ja raastettu kuori
6 2 dl ruokakermaa
Pinnalle:
1 1 - 2 dl jauhettuja hapankorppuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 20 g
Proteiinia 22 g 88 g
Rasvaa 16 g 65 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 1 060 4242
Energiaa kcal 254 1014

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lado silakkafileet työlaudalle nahkapuoli lautaa vasten. Sirota pinnalle suolaa, jauha valkopippuria ja levitä tillisilppua. Taivuta kalat takaisin kalan muotoon ja lado limittäin voideltuun, matalaan uunivuokaan. Kaada päälle sitruunamehu ja anna kalojen maustua jonkin aikaa viileässä. Sekoita sitruunan kuoriraaste kerman joukkoon ja kaada seos kalojen päälle. Levitä pinnalle hapankorppujauhetta. Kypsennä uunissa 175-asteessa 30–40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: silakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5