Rukiiset rieskat

15.12.2009
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rukiiset rieskat

Ainekset

4 kappaletta
1 3 dl piimää
2 0,5 dl öljyä
3 0,75 tl suolaa
4 1,5 dl kaurahiutaleita
5 2 dl ruisjauhoja
6 0,25 dl pellavansiemeniä
7 0,5 tl soodaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 107 g
Proteiinia 8 g 31 g
Rasvaa 16 g 62 g
Kuitua 6 g 26 g
Energiaa kJ 1 172 4686
Energiaa kcal 280 1120

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia, kunnes uuni kuumenee 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan ja taputele ne leivinpaperilla peitetylle pellille kiekoiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: rieska
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5