Rukiiset ohra-jauhelihapasteijat

22.4.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rukiiset ohra-jauhelihapasteijat

Ainekset

19 annosta
1 2 pakettia (à 400 g) ruisperunataikinaa
2 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
3 5 dl kasvislientä
4 250 g jauhelihaa
5 1 porkkana
6 0,5 punaista paprikaa
7 0,5 tl suolaa
8 1 tl timjamia
9 0,5 dl silputtua basilikaa
10 ripaus rouhittua mustapippuria
Voiteluun ja päälle
1 2 kananmunaa
2 2 dl voimakasta juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 433 g
Proteiinia 8 g 143 g
Rasvaa 15 g 287 g
Kuitua 3 g 50 g
Energiaa kJ 1 079 20492
Energiaa kcal 258 4898

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikina. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi. Valuta siivilässä. Ruskista jauheliha pannussa. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi. Huuhtele ja kuutioi paprika. Kuullota kasviksia jauhelihan kanssa, kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla, timjamilla ja basilikalla. Yhdistä seos ohrasuurimoihin.Kauli taikina ja leikkaa se (n. 10 cm x 10 cm) neliöiksi. Nosta neliöille nokare täytettä. Voitele neliön reunat vatkatulla kananmunalla ja taita kolmioksi. Voitele kananmunalla, pistele haarukalla, ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista pasteijat 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jauheliha pasteijat
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5