Rukiiset cocktailpalat

26.10.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rukiiset cocktailpalat

Ohut ruisleipä ja herkulliset täytteet ovat täydellinen pikkujoulutarjottava. Valmista sekä sieni-, kinkku- ja raputäytteiset leipäset tai tee lempimakuasi isompi satsi.

Ainekset

24 kappaletta
1 1 paketti (6 leipää) Ruispala ohut herkku -leipää
Sienitäyte
1 200 g herkkusieniä
2 1 punasipuli
3 0,5 dl basilikaa hienonnettuna
4 0,5 dl ruohosipulia hienonnettuna
5 0,5 dl oliiviöljyä
6 2 rkl sitruunamehua
7 1 tl punaviinietikkaa
8 2 tl sokeria
9 0,25 tl (1/4 tl) suolaa
10 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
Raputäyte
1 1 pussi (à 180 g) katkarapuja
2 1 rasia (à 200 g) raejuustoa
3 0,5 pakettia (à 150 g) ranskankermaa
4 2 rkl sweet chili -kastiketta
5 2 rkl tilliä hienonnettuna
6 0,5 tl suolaa
7 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
Kinkkutäyte
1 250 g palvikinkkua tai ylikypsää kinkkua
2 0,5 - 1 herkkukurkku
3 1 rasia (125 g) piparjuurituorejuustoa
4 0,5 rasiaa (à 200 g) tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
5 0,5 dl persiljaa hienonnettuna
6 0,5 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 127 g
Proteiinia 5 g 119 g
Rasvaa 8 g 185 g
Kuitua 1 g 31 g
Energiaa kJ 465 11167
Energiaa kcal 111 2669

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: basilikaa hienonnettuna

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa jokainen leivän ylä- ja alapuoli kulmittain kahteen osaan.

Sienitäyte: Puhdista sienet ja leikkaa neljään osaan. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Nosta kulhoon sienet, sipulit ja yrtit. Sekoita loput ainekset keskenään ja kumoa kulhoon sienien joukkoon. Sekoita. Anna tekeytyä hetki, ja jaa seos leiville.

Raputäyte: Valuta sulaneet ravut. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Jaa täytettä leiville.

Kinkkutäyte: Leikkaa kinkku ja herkkukurkku pienehköiksi kuutioiksi. Sekoita tuorejuustot, persilja ja mustapippuri keskenään. Sekoita joukkoon kinkku- ja kurkkukuutiot. Jaa seos leiville.

Tarjoa leivät heti. Jos teet ne etukäteen valmiiksi, pane ne tarjottimelle, pingota tuorekelmu päälle ja säilytä jääkaapissa, maksimissaan muutama tunti.

Jos täytteitä jää yli, voit tarjota ne noutopöydässä sellaisenaan salaatin tyyppisesti. Täytteet sopivat hyvin myös uuniperunoille.

Vinkki: Voit halutessasi paahtaa leivät ennen täyttämistä.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5