Ruis-ruusunmarjasämpylät

22.3.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ruis-ruusunmarjasämpylät

Ainekset

24 annosta
1 5 dl maitoa tai vettä
2 50 g tuorehiivaa
3 2 tl suolaa
4 1 prk lasten ruusunmarjasosetta
5 6 dl ruisjauhoja
6 8 dl vehnäjauhoja
7 1 dl juoksevaa margariinia
8 Voiteluun maitoa tai vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 590 g
Proteiinia 4 g 104 g
Rasvaa 4 g 96 g
Kuitua 3 g 69 g
Energiaa kJ 641 15387
Energiaa kcal 153 3678

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja ruusunmarjasose. Alusta ruis- ja vehnäjauhot taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää margariini lopuksi taikinaan. Anna kohota lämpimässä paikassa, peitettynä, kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele kohonneet sämpylät ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5