Ruis-karpalosämpylät

25.9.2011
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ruis-karpalosämpylät

Kuivatut karpalot sopivat myös leipään. Tällä ohjeella saat helposti 14 maukasta ruis-karpalosämpylää.

Ainekset

14 annosta
1 3 rkl siirappia
2 5 dl vettä
3 2 tl suolaa
4 1,5 dl ruishiutaleita
5 2 dl ruisjauhoja
6 1 pussi kuivahiivaa
7 4 rkl pilkottuja kuivattuja karpaloita
8 7 dl vehnäjauhoja
9 0,5 dl öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 449 g
Proteiinia 4 g 60 g
Rasvaa 4 g 54 g
Kuitua 3 g 39 g
Energiaa kJ 761 10652
Energiaa kcal 182 2546

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kädenlämpöiseen veteen siirappi, suola ja hiutaleet. Sekoita kuivahiiva ruisjauhojen joukkoon ja vispaa taikinaan. Lisää pilkotut karpalot ja osa vehnäjauhoista. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot ja alusta tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä 45 minuuttia.Jaa taikina noin 14 palaan ja pyörittele palat sämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota 15 minuuttia.Vedä ristiviilto sämpylöiden päälle ja paista 225-asteisen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5