Ruhtinaskakku

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ruhtinaskakku

Ainekset

8 palaa
1 1 paketti (a 500 g)pakastettua voitaikinaa yhtenä levynä
Voiteluun
1 munaa
2 0,5 - 1 l mansikoita tai muita makeita marjoja
3 2 dl kuohukermaa
4 1 - 2 rkl sokeria
5 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
1 tomusokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 206 g
Proteiinia 4 g 32 g
Rasvaa 33 g 265 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 1 739 13913
Energiaa kcal 416 3325

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa kahtia. Kaaviloi kumpikin puoli taikinasta noin 1 cm:n vahvuiseksi levyksi. Tee toisesta kakkuun sellaisenaan pohja eli nosta se leivinpaperille pellille ja pistele haarukalla. Leikkaa toinen levy kapeiksi nauhoiksi ja muotoile niistä ristikko pellille. Voitele ristikon pinta munalla välttäen reunojen voitelua. Se estää taikinan kohoamisen. Pistele ristikkoon reikiä haarukalla. Kypsennä levyt 225-asteisessa uunissa vaaleanruskeiksi ja jäähdytä.Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja viipaloi päälle runsaat puolet mansikoista. Vaahdota ja mausta kerma. Levitä se runsaana kerroksena marjaviipaleiden päälle. Nosta ristikko pinnalle ja paina niin, että kerma pursuaa ylös aukoista. Koristele kakku lopuilla marjoilla. Sirota pintaan sihdin läpi tomusokeria. Tarjoa kakku puolen tunnin kuluttua.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: mansikka piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5