Rucola-tomaattipiirakka

24.7.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rucola-tomaattipiirakka

Ainekset

8 annosta
Taikina
1 2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 1 dl perunahiutaleita
3 1 tl leivinjauhetta
4 125 g margariinia
5 1 - 2 rkl kylmää vettä
Täyte
1 1 prk (150 g) pehmeää vuohenmaitojuustoa (Chavroux)
2 1 kananmuna
3 ripaus suolaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria
5 1 prk (200 g) kirsikkatomaatteja
6 1 ruukku rucolasalaattia
7 2 tl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 104 g
Proteiinia 4 g 29 g
Rasvaa 9 g 69 g
Kuitua 2 g 17 g
Energiaa kJ 608 4863
Energiaa kcal 145 1162

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kaikki taikina-ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuorattuun pieneen (noin 20 x 30 cm) uunivuokaan.Sekoita vuohenmaitojuusto, kananmuna ja mausteet tasaiseksi seokseksi. Levitä seos ohuelti piirakkapohjalle ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.Nosta piirakka jäähtymään ritilälle. Halkaise tomaatit ja revi salaatinlehdet. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Nosta seos piirakan päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5