Rubiinilohi

8.10.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rubiinilohi

Mausta lohifilee granaattiomenasta ja mausteista surautetulla soseella. Viimeistele uunilohi juhlavaksi granaattiomenan siemenillä.

Ainekset

5 annosta
1 700 - 800 g lohifileetä
2 1 dl lehtipersiljan lehtiä
Mausteseos
1 1 granaattiomena
2 1 valkosipulinkynsi
3 0,5 dl auringonkukansiemeniä
4 2 rkl oliiviöljyä
5 1 rkl hunajaa
6 1 tl juustokuminaa
7 1 tl suolaa
8 ripaus kanelia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 23 g
Proteiinia 32 g 161 g
Rasvaa 32 g 160 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 808 9038
Energiaa kcal 432 2160

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: granaattiomena

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Säädä uuni 200 asteeseen.
  • Lohko granaattiomena neljään osaan ja irrota siemenet lusikalla kulhoon. Poista mahdolliset valkoiset maltopalat siementen joukosta.
  • Laita 1 dl granaattiomenansiemeniä sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi, lisää auringonkukansiemenet, öljy, hunaja ja mausteet. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
  • Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot ja laita filee uunivuokaan. Levitä mausteseos pinnalle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
  • Levitä loput granaattiomenansiemenet ja persilja kypsän lohen päälle ennen tarjoilua.

Video

Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5