Rub-maustetut ribsit, homejuustodippi ja fenkolicoleslaw

26.6.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rub-maustetut ribsit, homejuustodippi ja fenkolicoleslaw

Mehevät ribsit ovat grillijuhlien varma suosikki. Jos uunikypsennät ribsit jo edellisenä päivänä, ne paahtuvat nopeasti paraatikuntoon.

Ainekset

4 annosta
1 1 kg marinoituja porsaankylkiribsejä
Rub-mausteseos
1 1 tl grillausmaustetta
2 1 tl chilirouhetta
3 0,5 tl kurkumaa
4 0,5 tl mustapippuria
Homejuustodippi
1 100 g homejuustoa
2 1,5 dl kermaviiliä
3 0,5 dl persiljaa hienonnettuna
Fenkolicoleslaw
1 0,5 (500 g) kaalia
2 1 fenkolia
3 1 porkkana
4 1 omena
5 0,5 dl majoneesia
6 0,5 dl kermaviiliä
7 1 rkl sinappia
8 1 rkl valkoviinietikkaa
9 0,5 tl suolaa
10 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 66 g
Proteiinia 60 g 239 g
Rasvaa 45 g 180 g
Kuitua 8 g 30 g
Energiaa kJ 2 981 11924
Energiaa kcal 712 2850

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pyyhi ribseistä enin marinadi pois. Sekoita rubin aineet keskenään ja ripottele ribseille. Nosta ribsit uunivuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa tunti. Peitä vuoka foliolla ja jatka kypsentämistä vielä ½ tuntia. Anna jäähtyä. Huom! Voit esivalmistella ruoan tähän asti jo ruokailua edeltävänä päivänä.

Valmista homejuustodippi. Murustele homejuusto ja sekoita kermaviiliin. Lisää hienonnettu persilja. Anna maustua jääkaapissa ruokailuun asti.

Leikkaa kaali ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Kuori omena, poista siemenkota ja raasta omena. Sekoita kasvikset kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa majoneesi, kermaviili ja mausteet. Kumoa kastike kasvisten joukkoon. Sekoita huolellisesti.

Grillaa jäähtyneitä ribsejä kuumassa grillissä molemmin puolin muutama minuutti, tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Leikkaa liha luiden välistä paloiksi. Tarjoa ribsit homejuustodipin ja coleslaw’n kanssa.

 

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5