Routakaritsa

27.3.2017
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Routakaritsa

Jäisestä karitsanpaistista valmistuu vaivatta mehevä juhlaruoka. Viimeistele se rapealla yrtti-parmesaanikuorrutteella.

Ainekset

8 annosta
1 1 (2 ½ kg) karitsan putkiluupaisti (pakaste)
2 0,75 dl (3/4 dl) karkeaa merisuolaa
3 1 tl rouhittua mustapippuria
4 4 valkosipulinkynttä
5 1 sipuli
6 0,25 (1/4) ruukkua timjamia
Kuorrutus
1 0,75 (3/4) ruukku timjamia
2 1 valkosipulinkynsi
3 50 g parmesaanijuustoa
4 0,75 dl (3/4 dl) rypsiöljyä
Lisäksi
1 iso paistopussi

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta jäinen paisti paistopussiin pellille. Laita suola paistin alle ja päälle. Rouhi pintaan pippuria.

Kuori ja lohko sipuli. Paina valkosipulit rikki veitsen lappeella. Laita sipulit ja timjami pussiin. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan höyryaukko.

Paista 90-asteisessa uunissa 7–9 tuntia halutusta kypsyydestä riippuen. 64-asteinen liha on punertava, 72-asteinen kypsä. Aseta paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan muutaman tunnin paiston jälkeen.

Tarkista, ettei se osu luuhun. Ota kypsä paisti uunista ja valele irronneella liemellä. Anna vetäytyä pussissa 1–2 tuntia. Nosta paisti pellille. Poista rasvakerros paistin pinnalta.

Valmista kuorrute. Silppua timjami, viipaloi valkosipuli ja raasta parmesaani. Lisää öljy ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä kuorrute paistin pintaan ja paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Leikkaa tarjolle.

Vinkki: Karitsa maistuu ohueksi leikattuna myös kylmänä leikkeleenä.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5