Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rouhea lanttulaatikko

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Ohra ja piparkakut maustavat lanttulaatikon.

Ainekset

1 kg
Lanttuja
2 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
1 l
Vettä
2 tl
Suolaa
1 kpl
(120 g) smetanaa
5 rkl
Siirappia
2 kpl
Kananmunaa
5 kpl
Piparkakkua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa lantut 1,5 x 1,5 cm:n kuutioiksi. Keitä ohrasuurimoita ja lanttukuutioita suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Siirrä jäähtymään. Murskaa seosta liemineen sauvasekoittimella muutaman kerran, jotta lantut hieman soseutuvat. Sekoita joukkoon smetana, siirappi, munat ja 3 murskattua piparkakkua. Kaada uunivuokaan. Hienonna loput piparkakut ja ripottele murut pinnalle. Paista 175 asteessa reilun tunnin ajan.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

209

876

7,3 g

4,0 g

28,6 g

14,6 g

3,9 g

5,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

2 tl Suolaa,

Piparkakkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli