Rouhea lanttulaatikko

24.11.2016
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rouhea lanttulaatikko

Ohra ja piparkakut maustavat lanttulaatikon.

Ainekset

8 annosta
1 1 kg lanttuja
2 2 dl rikottuja ohrasuurimoita
3 1 l vettä
4 2 tl suolaa
5 1 prk (120 g) smetanaa
6 5 rkl siirappia
7 2 kananmunaa
8 5 piparkakkua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 247 g
Proteiinia 5 g 42 g
Rasvaa 9 g 73 g
Kuitua 4 g 31 g
Energiaa kJ 954 7630
Energiaa kcal 228 1824

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja leikkaa lantut 1,5 x 1,5 cm:n kuutioiksi. Keitä ohrasuurimoita ja lanttukuutioita suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Siirrä jäähtymään. Murskaa seosta liemineen sauvasekoittimella muutaman kerran, jotta lantut hieman soseutuvat. Sekoita joukkoon smetana, siirappi, munat ja 3 murskattua piparkakkua. Kaada uunivuokaan. Hienonna loput piparkakut ja ripottele murut pinnalle. Paista 175 asteessa reilun tunnin ajan.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: joulukuu 2016 lanttu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5