Rosollihyytelö

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rosollihyytelö

Ainekset

8 annosta
1 2 pakettia (à 300 g) valmista rosollia
2 4 liivatelehteä
3 4 dl kasvislientä
4 4 rkl säilykepunajuurten lientä
Punainen kermavaahto:
1 2 dl kuohukermaa
2 2 tl säilykepunajuurten lientä
3 sokeria ja rouhittua valkopippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 47 g
Proteiinia 1 g 8 g
Rasvaa 9 g 71 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 446 3570
Energiaa kcal 107 853

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita rosolliainekset. Painele rosolli tasaisesti noin 1,5 l rengasmaiseen kakkuvuokaan. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja sekoita joukkoon punajuuriliemi. Liuota puristetut liivatteet kasviliemeen. Valuta liivateseosta tasaisesti rosollivuokaan niin, että rosolli peittyy. Nosta vuoka hyytymään kylmään yön yli. Vaahdota kerma ja mausta ja värjää se punajuuriliemellä. Kumoa rosolli tarjoiluvadille ja lusikoi kermavaahtoa rosollin keskelle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: punajuuri
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5