Rosolli ja kastike

7.11.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rosolli ja kastike

Perinteinen rosolli on maistuva ja edullinen joulupöydän juuressalaatti.

Ainekset

10 annosta
1 3 porkkanaa
2 3 perunaa (kiinteä lajike)
3 3 - 4 punajuurta (tai etikkapunajuurta)
4 2 maustekurkkua
Kastike
1 2 dl vispikermaa
2 2 tl väkiviinaetikkaa
3 2 tippaa punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä
4 ripaus suolaa
5 ripaus sokeria
6 ripaus jauhettua valkopippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 61 g
Proteiinia 1 g 11 g
Rasvaa 8 g 77 g
Kuitua 1 g 13 g
Energiaa kJ 412 4115
Energiaa kcal 98 983

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Pese porkkanat, perunat ja punajuuret. Keitä ne erikseen suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi.
  • Kuori sipuli ja omena. Leikkaa ne ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi.
  • Sekoita kasviskuutiot keskenään tai asettele ne tarjoiluastiaan omina ryhminään.
  • Vaahdota kerma ja mausta se etikalla, punajuurten liemellä, suolalla, sokerilla ja pippurilla.
  • Tarjoa rosolli kastikkeen kanssa.

Vinkki: Voit keittää ja paloitella juurekset jo edellisenä päivänä, mutta yhdistä ne vasta juuri ennen tarjoamista, jotta punajuuri ei ehdi värjätä muita kasviksia.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5