Rooibos-lihakastike

28.8.2007
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rooibos-lihakastike

Ainekset

4 annosta
1 400 g porsaan maustamattomia suikaleita
2 1 rkl rypsiöljyä
3 1 sipuli
4 2 valkosipulin kynttä
5 2 tl paprikajauhetta
6 1 tl jeeraa
7 5 dl vettä
8 2 pussia rooibos-teetä
9 1 kanaliemikuutio
10 0,5 dl tomaattipyrettä
11 4 rkl ruskeaa suurustetta
12 0,5 ruukkua persiljaa
13 2 dl ranskankermaa
14 2 tl sokeria
15 suolaa ja pippuria tarvittaessa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 55 g
Proteiinia 20 g 81 g
Rasvaa 29 g 116 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 658 6634
Energiaa kcal 396 1586

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista lihakuutiot öljyssä kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, lisää lihan joukkoon. Lisää paprika ja jeera ja jatka ruskistamista hetki. Kiehauta vesi ja hauduta teepusseja vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Poista teepussit ja lisää kanaliemikuutio teehen. Lisää tee-kanaliemi ja tomaattipyree lihan joukkoon. Pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia, kunnes liha on mureaa. Ripottele joukkoon suuruste. Hienonna persilja. Lisää lopuksi ranskankerma, sokeri ja persilja, kuumenna. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5