Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rommi-banaanikakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

Pohja:

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/4 dl
Perunajauhoja
1/4 dl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhettta

Kostutus:

1/4 dl
Tummaa rommia
1/2 dl
Sitruunanmehua
3 rkl
Sokeria

Täyte:

1 kpl
Kypsä banaani
2 dl
Kuohu- tai vispikermaa
150 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Kanelia
1 rkl
Tummaa rommia

Päällys:

2 1/2 dl
Tomusokeria
1 rkl
Sitruunamehua
1 kpl
Valkuainen

Reunoihin:

2 dl
Kuohu- tai vispikermaa
Koristeluun vaaleanpunaista sokerikuorrutetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, voideltuun irtopohjavuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan. Sekoita kostutusliemen ainekset keskenään ja kostuta kakkulevyt. Soseuta täytettä varten banaani ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä täytettä kakun väleihin. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada kakun päälle, anna valua tasaiseksi. Koristele vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kakun reunoille.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 22.3.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.