Rommi-banaanikakku

22.3.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rommi-banaanikakku

Ainekset

10 annosta
Pohja:
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1,5 dl vehnäjauhoja
4 0,25 dl perunajauhoja
5 0,25 dl kaakaojauhetta
6 1 tl leivinjauhettta
Kostutus:
1 0,25 dl tummaa rommia
2 0,5 dl sitruunanmehua
3 3 rkl sokeria
Täyte:
1 1 kypsä banaani
2 2 dl kuohu- tai vispikermaa
3 150 g maustamatonta tuorejuustoa
4 0,5 dl sokeria
5 2 tl vaniljasokeria
6 1 tl kanelia
7 1 rkl tummaa rommia
Päällys:
1 2,5 dl tomusokeria
2 1 rkl sitruunamehua
3 1 valkuainen
Reunoihin:
1 2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 Koristeluun vaaleanpunaista sokerikuorrutetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 48 g 484 g
Proteiinia 6 g 64 g
Rasvaa 19 g 189 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 1 635 16352
Energiaa kcal 391 3908

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, voideltuun irtopohjavuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan. Sekoita kostutusliemen ainekset keskenään ja kostuta kakkulevyt. Soseuta täytettä varten banaani ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä täytettä kakun väleihin. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada kakun päälle, anna valua tasaiseksi. Koristele vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kakun reunoille.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5