Romescokastike

12.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Romescokastike

Makeaksi paahdetusta paprikasta, mausteista ja manteleista surautat kesän parhaan kastikkeen grillatuille kasviksille ja lihalle.

Ainekset

1 3 paprikaa
2 0,5 dl manteleita
3 1 valkosipulinkynsi
4 2 rkl tomaattipyreetä
5 2 rkl valkoviinietikkaa
6 1 tl savupaprikajauhetta
7 0,5 tl suolaa
8 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria
9 0,5 dl oliiviöljyä
10 0,5 dl vettä, tarvittaessa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 28 g
Proteiinia 13 g
Rasvaa 65 g
Kuitua 13 g
Energiaa kJ 3134
Energiaa kcal 749

Reseptitiedot

Ruokalajit Lisäkkeet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Laita paprikat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda niitä 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes paprikan pinta tummuu kunnolla. Laita paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Poista paahtuneet kuoret.

2. Paahda manteleita kuivalla kuumalla pannulla koko ajan sekoittaen, kunnes ne saavat hiukan väriä.

3. Yhdistä sauvasekoittimen kulhossa paprikat, mantelit ja loput kastikkeen ainekset öljyä ja vettä lukuun ottamatta. Soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Jos kastike tuntuu sakealta, lisää siihen vähän vettä.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5