Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Risotto primavera

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Parsalla, herneillä ja sitruunalla maustettuna risotto saa ylleen upean kevätasun.

Ainekset

1/2 kpl
Nippua (250 g) vihreää tankoparsaa
8 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
1 - 2 kpl
Salottisipulia
3 dl
Risottoriisiä
2 rkl
Voita
3 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1 dl
Hienonnettua kevätsipulia
1/2 tl
Suolaa
1/2 kpl
(100 g) pakasteherneitä
1 dl
Ruokakermaa
3/10 kpl
Ruukkua rucolaa
1 rkl
Raastettua sitruunankuorta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori parsat, poista puumainen tyvi ja paloittele noin 1 cm:n paloiksi. Keitä parsapalat pienessä määrässä suolalla maustettua vettä noin 5 minuuttia. Valuta.

1/2 kpl
Nippua (250 g) vihreää tankoparsaa
1/2 tl
Suolaa
2

Kiehauta vesi. Liuota kasvisliemikuutio veteen. Pidä liemi kuumana.

8 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
3

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja riisiä voissa kattilassa hetki. Lisää valkoviini kahdessa erässä ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Sekoita kasvislientä 1–2 desiä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää uusi erä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin.

1 - 2 kpl
Salottisipulia
2 rkl
Voita
3 dl
Risottoriisiä
3 dl
Kuivaa valkoviiniä
4

Raasta juusto ja hienonna kevät-sipulit riisin kypsyessä. Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin, lisää suola, juusto, kevätsipulit, parsat, herneet ja kerma. Anna hautua hetki, sekoita, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos risotto tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä.

1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1 dl
Hienonnettua kevätsipulia
1/2 tl
Suolaa
1/2 kpl
(100 g) pakasteherneitä
1 dl
Ruokakermaa
5

Viimeistele rucolalla ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa heti.

3/10 kpl
Ruukkua rucolaa
1 rkl
Raastettua sitruunankuorta
6

Vinkki: Muistathan, että risotto ei odota syöjää, joten tarjoa se saman tien.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.3.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

379

1588

10,8 g

6,5 g

51,0 g

3,0 g

2,0 g

5,8 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

8 dl Vettä,

1 dl Parmesaanijuustoraastetta,

0,5 tl Suolaa,

Ruukkua rucolaa,

1 rkl Raastettua sitruunankuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli