Risotto primavera

15.3.2018
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Risotto primavera

Parsalla, herneillä ja sitruunalla maustettuna risotto saa ylleen upean kevätasun.

Ainekset

4 annosta
1 0,5 nippua (250 g) vihreää tankoparsaa
2 8 dl vettä
3 1 kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
4 1 - 2 salottisipulia
5 3 dl risottoriisiä
6 2 rkl voita
7 3 dl kuivaa valkoviiniä
8 1 dl parmesaanijuustoraastetta
9 1 dl hienonnettua kevätsipulia
10 0,5 tl suolaa
11 0,5 pussia (100 g) pakasteherneitä
12 1 dl ruokakermaa
13 0,3 ruukkua rucolaa
14 1 rkl raastettua sitruunankuorta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 217 g
Proteiinia 11 g 44 g
Rasvaa 16 g 63 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 1 907 7629
Energiaa kcal 456 1823

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Kuori parsat, poista puumainen tyvi ja paloittele noin 1 cm:n paloiksi. Keitä parsapalat pienessä määrässä suolalla maustettua vettä noin 5 minuuttia. Valuta.
  2. Kiehauta vesi. Liuota kasvisliemikuutio veteen. Pidä liemi kuumana.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja riisiä voissa kattilassa hetki. Lisää valkoviini kahdessa erässä ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Sekoita kasvislientä 1–2 desiä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää uusi erä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin.
  4. Raasta juusto ja hienonna kevät-sipulit riisin kypsyessä. Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin, lisää suola, juusto, kevätsipulit, parsat, herneet ja kerma. Anna hautua hetki, sekoita, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos risotto tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä.
  5. Viimeistele rucolalla ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa heti.

Vinkki: Muistathan, että risotto ei odota syöjää, joten tarjoa se saman tien.

Video

Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5