Riistakastike

25.10.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Riistakastike

Valmista herkullinen riistakastike pakastetusta saksanhirvi- tai poronkäristyslihasta. Riistakastike saa makua myös herkkusienistä ja mustapippurituorejuustosta. Tarjoa kastike esimerkiksi juures-perunasoseen kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 500 g pakastesaksanhirvi- tai poronkäristyslihaa
2 1 rkl öljyä
3 1 sipuli
4 200 g herkkusieniä
5 2 dl vettä
6 100 g mustapippurituorejuustoa (Mustapekka)
7 1 dl ranskankermaa
8 1 rkl soijaa
9 0,5 tl timjamia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 12 g
Proteiinia 30 g 119 g
Rasvaa 21 g 84 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 348 5390
Energiaa kcal 322 1288

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna öljy padassa tai korkealaitaisessa kasarissa. Lisää lihat ja paista sekoitellen, kunnes lihalevyt irtoavat toisistaan. Revi liha pienemmiksi paloiksi lastan avulla. Sekoita joukkoon kuorittu ja hienonnettu sipuli ja viipaloidut sienet. Anna hetken aikaa ruskistua.Lisää vesi, tuorejuusto, ranskankerma sekä mausteet ja anna kiehua ilman kantta hiljalleen noin 15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi juures-perunasoseen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: poro
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5