Riistakäristys

21.10.2014
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Riistakäristys

Riistakäristys saa oluesta pehmeyttä, mustaherukasta marjaisuutta ja pekonista makua. Tarjoa perunamuusin kera.

Ainekset

4 annosta
1 500 g riistakäristyslihaa (pakaste)
2 3 - 4 pekoniviipaletta
3 1 sipuli
4 1 pullo (33 cl) olutta
5 2 dl vettä
6 2 rkl mustaherukkahyytelöä
7 2 rkl soijakastiketta
8 1 tl suolaa
9 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 38 g
Proteiinia 31 g 125 g
Rasvaa 9 g 37 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 121 4483
Energiaa kcal 268 1071

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Pilko pekonit ja paahda pannulla. Siirrä pekonit pataan, säästä rasva. Halkaise lihapala kahteen osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jäinen liha ja sipulit muutamassa erässä pannulla ja siirrä pataan.

Huuhtele pannu oluella ja valuta neste veden kanssa pataan. Lisää joukkoon loput ainekset. Anna lihojen hautua liedellä tai 175-asteisessa uunissa 1,5 tuntia tai kunnes liha on mureaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: mustaherukka pekoni
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5