Riisisalaattia italialaiseen tapaan

8.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Riisisalaattia italialaiseen tapaan

Ainekset

6 annosta
1 1,5 dl riisiä
2 1 keitetty peruna
3 2 keitettyä porkkanaa
4 2 lehtisellerin vartta
5 1 omena
6 0,5 dl hienonnettuja hillosipuleita
7 1,5 dl pakasteherneitä
8 50 g purjon vihreää osaa
9 150 g keittokinkkua
Kastike:
1 200 g kevyt ranskankermaa
2 0,5 dl majoneesia
3 2 tl sitruunanamehua
4 2 rkl sinappia
5 suolaa ja valkopippuria maun mukaan

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 162 g
Proteiinia 10 g 57 g
Rasvaa 10 g 60 g
Kuitua 4 g 21 g
Energiaa kJ 1 004 6023
Energiaa kcal 240 1440

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Sianliha, Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä riisi kypsäksi kasvisliemessä ja valuta se. Kuori peruna ja porkkanat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Pilko pesty purjo ja keittokinkku ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhoon kaikki salaatin ainekset ja valmista kastike sekoittamalla kastikeainekset keskenään. Notkista kastiketta tarvittaessa tilkalla kevytkermaa. Yhdistä kastike salaatin sekaan ja anna maustua viileässä ennen tarjoamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kinkku omena peruna porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5