Riisiputinki eli pinaatti-riisi

2.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

4 annosta
1 3 dl puuroriisiä
2 12 dl vettä
3 1 kasvisliemikuutio, esim. persilja-valkosipulikuutio
4 100 - 200 g tuoretta pinaattia tai 1 pkt (80 g) pakastepinaattia
5 1 rkl voita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 49 g 195 g
Proteiinia 4 g 18 g
Rasvaa 4 g 16 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 054 4215
Energiaa kcal 252 1007

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa riisit ja vesi kattilaan. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä riisit avonaisessa kattilassa hiljalleen sekoittaen kypsiksi. Aikaa tähän kuluu noin 20 minuuttia. Silppua joukkoon lopussa huuhdottu pinaatti tai lisää jauhettu pakastepinaatti. Keitä vielä hetki kunnes neste haihtuu ja lisää voi. Huuhtele neljä isoa teekuppia tai pientä vuokaa kylmällä vedellä ja pakkaa riisiseos lusikalla painellen niihin. Jäähdytä hetki ja kumoa riisikupit vadille. Tarjoa ne heti tai uudelleen kuumennettuina kastikkeen kanssa. .

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: pinaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5