Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Riimiliha

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

1 kg
Naudan raakakypsytettyä sisäfileetä kapeammasta päästän
1/2 dl
Konjakkia tai 2-3 rkl öljyä
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
2 tl
Sokeria
2 rkl
Kokonaisia mustapippureita rouhittuina
Roseepippureita koristeluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista fileen pinnasta kaikki mahdolliset kalvot ja jänteet. Hiero lihaan ensin hiukan päälle konjakkia tai öljyä. Taputtele sen päälle sitten suola, sokeri ja pippurit. Kiedo liha muoviin ja nosta vuokaan. Laita lihan päälle pieni paino, vaikkapa leikkuulauta. Nosta vuoka jääkaappiin vuorokaudeksi maustumaan. Käännä sitä kerran maustumisen aikana.Ota liha painon alta vuoasta ja pakasta ainakin puoli vuorokautta. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi kohmeisena tai puolijäisenä. Koristele roseepippurein.

Miltä maistui?
Resepti:
PIrjo Muurinen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 8.1.2005
|
Muokattu: 21.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.