Riimiliha

8.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

10 annosta
1 1 kg naudan raakakypsytettyä sisäfileetä kapeammasta päästän
2 0,5 dl konjakkia tai 2-3 rkl öljyä
3 2 rkl karkeaa merisuolaa
4 2 tl sokeria
5 2 rkl kokonaisia mustapippureita rouhittuina
6 roseepippureita koristeluun

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 8 g
Proteiinia 21 g 212 g
Rasvaa 4 g 42 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 565 5650
Energiaa kcal 135 1350

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista fileen pinnasta kaikki mahdolliset kalvot ja jänteet. Hiero lihaan ensin hiukan päälle konjakkia tai öljyä. Taputtele sen päälle sitten suola, sokeri ja pippurit. Kiedo liha muoviin ja nosta vuokaan. Laita lihan päälle pieni paino, vaikkapa leikkuulauta. Nosta vuoka jääkaappiin vuorokaudeksi maustumaan. Käännä sitä kerran maustumisen aikana.Ota liha painon alta vuoasta ja pakasta ainakin puoli vuorokautta. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi kohmeisena tai puolijäisenä. Koristele roseepippurein.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: naudan filee naudanliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5