Retiisivartaat ja kvinoapilahvi

26.5.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Retiisivartaat ja kvinoapilahvi

Retiisit maistuvat grillattuina. Tarjoa kasvislounaana tai pihvin lisäkkeenä.

Ainekset

4 annosta
1 2 nippua retiisejä naatteineen
2 2 rkl öljyä +1 tl suolaa
3 0,25 tl rouhittua mustapippuria
Kvinoapilahvi
1 2 dl kvinoaa
2 2 valkosipulinkynttä
3 1 sipuli
4 2 rkl öljyä
5 1 rkl tomaattipyreetä
6 1 tl currya
7 5 - 6 dl vettä
8 1 kasvisliemikuutio
9 1 rasia (200 g) kirsikkatomaatteja
10 1 ruukku lehtipersiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 82 g
Proteiinia 6 g 24 g
Rasvaa 16 g 66 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 1 063 4251
Energiaa kcal 254 1016

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vettä

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna grilli ja laita puiset varrastikut likoamaan. Leikkaa retiiseistä naatit talteen ja huuhtele ne.

Huuhtele kvinoa. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla minuutti. Lisää tomaattipyree ja curry, 5 dl vettä ja liemikuutio. Lisää kvinoa, sekoita ja kypsennä 20–25 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

Pyörittele retiisit öljyssä ja suolassa. Työnnä ne varrastikkuihin ja grillaa keskilämmössä 8–10 minuuttia, käännä pari kertaa. Mausta pippurilla.

Halkaise tomaatit. Hienonna persilja ja naatit. Lisää ne pilahviin. Laita pilahvi tarjoiluastiaan ja aseta vartaat päälle.

Video

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5