Rémouladekastike

18.7.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rémouladekastike

Ainekset

6 annosta
Majoneesi:
1 2 kananmunankeltuaista
2 1 rkl voimakasta sinappia
3 1 rkl valkoviinietikkaa
4 ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
5 2,5 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
Mausteeksi
1 2 rkl hienoksi silputtuja maustekurkkuja
2 2 rkl silputtuja kapriksia
3 0,5 tl kuivattua rakuunaa
4 2 rkl hienoksi silputtua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 6 g
Proteiinia 1 g 8 g
Rasvaa 39 g 236 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 495 8970
Energiaa kcal 357 2144

Reseptitiedot

Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista majoneesi. Mittaa kulhoon kananmunankeltuaiset, sinappi, valkoviinietikka ja ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita pallovatkaimella tasaiseksi. Lisää öljyä ensin vain muutamia tippoja kerrallaan ja koko ajan vatkaten, kunnes kastike alkaa saostua. Lisää loput öljystä ohuena nauhana ja koko ajan voimakkaasti vatkaten.Lisää majoneesiin makuaineet. Tarjoa rémouladekastike grillatun lihan kanssa.Vinkki! Jos öljy lisätään liian nopeasti, majoneesi voi juoksettua. Jos näin käy, lisää majoneesiin yksi ruokalusikallinen lämmintä vettä ja sekoita. Jos koko annos juoksettuu, vatkaa toisessa kulhossa yksi keltuainen ja lisää se vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten majoneesiin.Majoneesin voi valmistaa myös sähkövatkaimella.

© SOK
Avainsanat: majoneesi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5