Ratatouille eli nizzalainen kasvispata

1.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ratatouille eli nizzalainen kasvispata

Ainekset

4 annosta
1 3 eriväristä paprikaa
2 2 munakoisoa
3 2 kesäkurpitsaa
4 6 tomaattia
5 2 sipulia
6 3 rkl oliiviöljyä
7 2 - 3 valkosipulinkynttä
8 suolaa
9 rouhittua mustapippuria
10 0,5 tl korianteria
11 1 laakerinlehti
12 silputtua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 95 g
Proteiinia 4 g 18 g
Rasvaa 12 g 49 g
Kuitua 12 g 47 g
Energiaa kJ 966 3864
Energiaa kcal 231 923

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele paprikat. Kuori ja kuutioi munakoisot. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Kuori ja pieni tomaatit. Kuori irtoaa helposti, kun kastat tomaatin hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori ja pieni sipulit.

Kuullota öljyssä silputtu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet ja munakoisokuutiot. Lisää kesäkurpitsapalat ja jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Lisää paprika- ja tomaattipalat sekä mausteet.

Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin ½ tunnin ajan. Tarjoile kuumana tai haaleana leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5