Rapurisotto

10.8.2015
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rapurisotto

Keitä maukas ja pehmeän makuinen rapurisotto hiljalleen keitellen. Lisää risoton pinnalle lopuksi parmesaaniraastetta ja tillisilppua. Katso helppo risotto-ohje.

Ainekset

4 annosta
1 1 punasipuli
2 2 valkosipulinkynttä
3 3 rkl öljyä
4 2 dl risottoriisiä
5 1 dl valkoviiniä
6 6 dl kuumaa kalalientä
7 1 dl kermaa
8 2 rkl voita
9 400 g (1 iso tai 2 pientä prk) ravunpyrstöjä suolaliemessä
10 ripaus mustapippuria
11 4 rkl parmesaaniraastetta
12 tillisilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 135 g
Proteiinia 20 g 78 g
Rasvaa 29 g 115 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 2 035 8141
Energiaa kcal 486 1946

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä, lisää riisit ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja sekoita. Sen imeydyttyä lisää kauhallinen kuumaa kalalientä kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun riisit ovat napakan pehmeitä, lisää kerma ja voi, kuumenna hetki. Kääntele risottoon ravunpyrstöt. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää pinnalle parmesaaniraaste ja tillisilppu.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: parmesaani risotto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5