Rapupasta ja uppomunat

20.2.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rapupasta ja uppomunat

Jättikatkaravut sopivat pastaan. Parmesaani, vahva chili ja valkosipuli tuovat ruokaan lisäpotkua, ja uppomuna kruunaa pasta-annoksen.

Ainekset

2 annosta
1 150 g spagettia
2 1 prk (170 g) jättikatkaravunpyrstöjä suolaliemessä
3 3 rkl oliiviöljyä
4 3 valkosipulinkynttä
5 3 rkl silputtua persiljaa
6 0,5 tl vahvaa chilirouhetta
7 3 rkl parmesaaniraastetta
8 ripaus mustapippuria
Uppomunat
1 2 munaa
2 1 l vettä
3 2 rkl väkiviinaetikkaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 103 g
Proteiinia 26 g 52 g
Rasvaa 32 g 64 g
Kuitua 2 g 5 g
Energiaa kJ 2 506 5012
Energiaa kcal 599 1198

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valuta ravuista liemi. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna etikkavesi kiehuvaksi. Riko munat kahvikuppeihin. Nosta kattila pois liedeltä, tee veteen maltillinen pyörre kauhalla ja valuta munat veteen. Nosta kattila takaisin liedelle. Keitä pieniä munia 3, isoja 4 minuuttia. Ota munat pois vedestä reikäkauhalla.

Kuullota hienonnettuja valkosipulinkynsiä, persiljasilppua ja chiliä hetki pannulla. Kaada sekaan pasta, lisää ravut sekä parmesaani. Anna pastan maustua hetki kannen alla. Nosta munat pasta-annosten päälle.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kananmuna katkarapu pasta
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5