Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapu-parsapintxot

Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Kevään kunniaksi rapupintxoihin pujotetaan tuoretta parsaa ja raikasta sitruunaa.

Ainekset

200 g
Jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste)
5 - 6 kpl
Vihreää parsaa
1 kpl
Sitruuna
2 - 3 rkl
Oliiviöljyä
Sormisuolaa
Rouhittua mustapippuria
Cocktailtikkuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata ja kuivaa ravunpyrstöt. Huuhtele parsat ja poista puumaiset tyvet. Leikkaa parsat 2–3 cm:n paloiksi. Keitä paloja pari minuuttia suolatussa vedessä, jäähdytä kylmällä vedellä ja kuivaa.

Pese sitruuna ja leikkaa 2 cm:n viipaleiksi. Pujota cocktailtikkuihin ravunpyrstö, parsapala ja sitruunaviipale.

Grillaa pintxot nopeasti grillissä tai kuumalla pannulla tilkassa öljyä, noin minuutti molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 27.3.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

22

90

1,8 g

0,2 g

0,1 g

0,1 g

0,2 g

1,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sormisuolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Cocktailtikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli