Rapu-melonisalaatti

25.7.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rapu-melonisalaatti

Ainekset

2 annosta
1 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
2 1 ruukku salaattia
3 500 g hunajamelonia
4 1 kypsä avokado
5 1 ruukku ruohosipulia
6 180 g katkarapuja
Kastike:
1 0,75 dl kevytranskankermaa
2 2 tl sitruunamehua
3 2 tl makeaa thai-chilikastiketta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 43 g
Proteiinia 22 g 43 g
Rasvaa 20 g 41 g
Kuitua 6 g 13 g
Energiaa kJ 1 496 2992
Energiaa kcal 358 715

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Sianliha, Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Aseta ilmakuivatut kinkut leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Anna jäähtyä salaatin teon ajan. Revi salaatti kulhoon. Kuori ja kuutioi meloni ja avokado. Hienonna ruohosipuli. Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Sekoita kaikki salaatin aineksen keskenään, murra joukkoon kinkun palasia. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele salaatin joukkoon. Tarjoa kahden hengen lounaana.

Video

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5