Rapeat rosmariiniuuniperunat

21.10.2014
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rapeat rosmariiniuuniperunat

Sitruuna ja rosmariini tuovat välimerellistä makua uuniperunoille. Rapeat rosmariiniuuniperunat maistuvat lihan tai kalan lisäkkeenä.

Ainekset

1 8 perunaa
2 1 tl sormisuolaa
3 1 tl rosmariinia
4 3 rkl oliiviöljyä
5 0,5 sitruunan mehu

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 75 g
Proteiinia 9 g
Rasvaa 41 g
Kuitua 5 g
Energiaa kJ 3021
Energiaa kcal 722

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese perunat ja keitä kuorineen täysin kypsiksi 20–25 minuuttia. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Nosta perunat uunivuokaan. Paina perunat esim. perunanuijalla littanoiksi. Ripottele perunoille sormisuolaa, rosmariinia ja valuta päälle öljyä. Paista perunat rapeiksi 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Pirskota lämpimien perunoiden päälle sitruunamehua.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: peruna sitruuna uuniperuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5