Rapeat reikäleivät ja ruskistettu voi

16.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rapeat reikäleivät ja ruskistettu voi

Rapeaksi paahdetut pienet reikäleivät käytetään juhlakattauksessa syötävinä serviettirenkaina ja nautitaan pehmeäksi vaahdotetun ruskistetun voin kera.

Ainekset

8 kappaletta
1 8 pyöreää ruisleipäpalaa
2 100 g voita
3 ripaus sormisuolaa
4 tuoretta timjamia, halutessasi

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 118 g
Proteiinia 3 g 21 g
Rasvaa 11 g 85 g
Kuitua 4 g 28 g
Energiaa kJ 690 5522
Energiaa kcal 165 1320

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa leipien keskeltä pyöreä pala pois pienellä muotilla tai lasilla siten, että leivästä tulee reikäleivän näköinen. Laita leipärenkaat ja keskiosat leivinpaperille pellille ja paista uunissa rapeiksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata voi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pannulla. Kuumenna sekoitellen, kunnes voisula ruskistuu ja tuoksuu pähkinäiseltä. Siirrä pannu pois levyltä, jotta voi ei pala. Siivilöi voisula välittömästi kuumuutta kestävään astiaan. Jäähdytä voisula huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.

Vaahdota kovettunut voi sähkövatkaimella. Mausta sormisuolalla ja halutessasi timjamilla. Pursota tai lusikoi voi tarjoiluastiaan.

Käytä reikäleipiä serviettirenkaina juhlakattauksessa ja tarjoa ruskistetun voin kera. Leipien keskiosat voi napostella sellaisenaan tai murentaa esimerkiksi kuohkean kuhakeiton pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
Avainsanat: joulukuu 2017 leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5