Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapeat reikäleivät ja ruskistettu voi

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Rapeaksi paahdetut pienet reikäleivät käytetään juhlakattauksessa syötävinä serviettirenkaina ja nautitaan pehmeäksi vaahdotetun ruskistetun voin kera. Rapeat reikäleivät ja ruskistettu voi maistuu satavarmasti kaikille juhlavieraille!

Ainekset

8 kpl
Pyöreää ruisleipäpalaa
100 g
Voita
Sormisuolaa
Tuoretta timjamia, halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa leipien keskeltä pyöreä pala pois pienellä muotilla tai lasilla siten, että leivästä tulee reikäleivän näköinen. Laita leipärenkaat ja keskiosat leivinpaperille pellille ja paista uunissa rapeiksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

8 kpl
Pyöreää ruisleipäpalaa
2

Sulata voi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pannulla. Kuumenna sekoitellen, kunnes voisula ruskistuu ja tuoksuu pähkinäiseltä. Siirrä pannu pois levyltä, jotta voi ei pala. Siivilöi voisula välittömästi kuumuutta kestävään astiaan. Jäähdytä voisula huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.

100 g
Voita
3

Vaahdota kovettunut voi sähkövatkaimella. Mausta sormisuolalla ja halutessasi timjamilla. Pursota tai lusikoi voi tarjoiluastiaan.

Sormisuolaa
Tuoretta timjamia, halutessasi
4

Käytä reikäleipiä serviettirenkaina juhlakattauksessa ja tarjoa ruskistetun voin kera. Leipien keskiosat voi napostella sellaisenaan tai murentaa esimerkiksi kuohkean kuhakeiton pinnalle.

Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.11.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

140

587

10,4 g

6,6 g

9,1 g

0,4 g

2,0 g

1,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sormisuolaa,

Tuoretta timjamia, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli