Rapeat parmesaanikeksit

15.11.2017
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rapeat parmesaanikeksit

Valmista itse helpot, ihanan rapeat parmesaanikeksit. Vie lahjaksi tai nautiskele itse glögin tai teen kanssa.

Ainekset

40 kappaletta
1 100 g parmesaanijuustoa
2 1 dl hasselpähkinöitä
3 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
4 75 g voita tai margariinia
5 2 kananmunaa
6 1 keltuainen
7 3 dl vehnäjauhoja
8 1 tl leivinjauhetta
9 1 tl kuivattua basilikaa
10 1 tl suolaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 157 g
Proteiinia 2 g 74 g
Rasvaa 4 g 165 g
Kuitua 1 g 24 g
Energiaa kJ 251 10052
Energiaa kcal 60 2402

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Raasta parmesaani ja rouhi pähkinät. Valuta tomaatit ja puristele niistä öljy pois.

Sulata voi, lisää kananmunat ja keltuainen. Lisää parmesaani, pähkinät, tomaatit ja kuivat aineet. Sekoita.

Muotoile taikina halkaisijaltaan noin 5 cm:n tangoiksi leivinpaperille. Paista 180 asteessa 20 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa tangot noin 1 cm:n vinoviipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperille lappeelleen. Kuivaa 100 asteessa 2 tuntia, käännä lämpö pois ja jätä kuivumaan uunin jälkilämpöön. Pakkaa jäähtyneinä peltipurkkeihin. Keksit säilyvät hyvänä noin 2 viikkoa.

Vinkki
Voit vaihtaa hasselpähkinät manteleihin ja basilikan timjamiin.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5