Rapeat lohipuikot ja bataattiranskalaiset

28.7.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rapeat lohipuikot ja bataattiranskalaiset

Fish & chips on perjantai-illan rentoa sormiruokaa. Tee se itse lohesta ja bataatista. Laita tarjolle majoneesia, ketsuppia ja hernetahnaa.

Ainekset

4 annosta
1 500 g nahatonta lohifileetä
2 1 tl suolaa
3 150 g kaura- tai hapankorppuja
4 1,5 dl vehnäjauhoja
5 1 tl sitruunapippuria
6 2 kananmunaa
7 1 dl öljyä paistamiseen
Bataattiranskalaiset
1 600 g bataattia
2 2 rkl öljyä
3 0,5 tl rouhittua mustapippuria
4 1 tl sormisuolaa
Hernetahna
1 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
2 1 rkl öljyä
3 1 - 2 rkl silputtua minttua
4 1 rkl sitruunamehua
5 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 70 g 280 g
Proteiinia 38 g 152 g
Rasvaa 54 g 215 g
Kuitua 13 g 51 g
Energiaa kJ 3 822 15290
Energiaa kcal 914 3654

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa lohi 3 cm leveiksi puikoiksi. Suolaa ja anna maustua 30 minuuttia. Tee sillä aikaa ranskalaiset. Pese bataatti hyvin. Leikkaa kuorineen 1 cm:n paksuisiksi tikuiksi. Liota bataatteja kylmässä vedessä pari minuuttia, valuta hyvin. Siirrä ne kulhoon ja kääntele öljy sekä mustapippuri pintaan. Levitä bataatit uunipellille irti toisistaan. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä ja jatka kypsennystä 10–15 minuuttia. Tee hernetahna ja paista kalapuikot bataattien kypsyessä.

Kuumenna herneet vesitilkassa. Lisää öljy, survo karkeaksi tahnaksi ja mausta.

Jauha korput. Mausta vehnäjauhot sitruunapippurilla. Riko kananmunien rakenne lautasella. Kääntele kalapuikot vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna 1 cm:n kerros öljyä. Kypsennä kalapuikkoja öljyssä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia/puoli.

Mausta kypsät bataatit sormisuolalla.

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5