Rapeat kesäkurpitsatangot

21.8.2015
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rapeat kesäkurpitsatangot

Tee herkkua kesäkurpitsasta! Rapeat kesäkurpitsatangot maistuvat esimerkiksi illanvietossa. Tarjoa maustetun majoneesin kera.

Ainekset

4 annosta
1 2 (500 g) pientä kesäkurpitsaa
2 1 kananmuna
3 0,5 dl maitoa
4 1 dl raastettua parmesaania
5 1 dl korppujauhoja
6 hiutalesuolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 65 g
Proteiinia 6 g 25 g
Rasvaa 5 g 19 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 565 2259
Energiaa kcal 135 540

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Piknik, Brunssi
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa kesäkurpitsat reilun sentin paksuisiksi tangoiksi. Sekoita maito ja munat keskenään syvällä lautasella. Sekoita parmesaaniraaste korppujauhoihin. Kasta tangot ensin muna-maitoseokseen ja kääntele sen jälkeen korppujauho-juustoseoksessa. Pane tangot öljyttyyn uunivuokaan tai leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Ripottele pinnalle vähän suolaa. Tarjoa tangot lisäkeruokana tai sormisyötävänä esim. valkosipulilla ja yrtillä maustetun majoneesin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kesäkurpitsa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5