Rapeat broccolinit ja parmesaanidippi

26.10.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rapeat broccolinit ja parmesaanidippi

Parmesaanilla kuorrutetut broccolinit paahtuvat uunissa rapeiksi. Naposteluhetken viimeistelee koukuttava parmesaanidippi.

Ainekset

4 annosta
1 1 pussi (200 g) broccolinia
2 1 valkuainen
3 0,5 sitruunan kuori
4 0,75 dl oliiviöljyä
5 1 rkl balsamiviinietikkaa
6 0,5 dl korppujauhoja
7 0,5 dl parmesaania raastettuna
8 1 tl Provencale-yrttiseosta
9 0,5 tl chilijauhetta
10 0,5 tl suolaa
Lisäksi
1 1 rkl oliiviölyä
Parmesaanidippi
1 1 valkosipulinkynsi
2 1 sitruunan mehu
3 0,5 sitruunan kuori
4 1 prk (200 g) ranskankermaa
5 1 dl parmesaania raastettuna
6 1 tl suolaa
7 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 30 g
Proteiinia 10 g 42 g
Rasvaa 42 g 170 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 918 7671
Energiaa kcal 458 1833

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Tee ensin dippikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pese sitruuna huolellisesti, raasta sen kuori ja purista mehu.

Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat broccolinit.

 

Kuumenna uuni 220 asteeseen.

Huuhtele broccolinit ja kuivaa ne talouspaperilla. Riko valkuainen kulhoon ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta sitruunan kuori.

Yhdistä kulhossa ¾ dl öljyä ja etikka. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon korppujauho, juustoraaste, sitruunankuori ja mausteet.

Pyöritä broccolinit valkuaisvaahdossa ja siirrä ne korppujauheseokseen. Pyöritä seoksessa niin, että broccolinit kuorruttuvat kauttaaltaan.

Voitele uunipelti ruokalusikallisella öljyä. Laita broccolinit uunipellille ja paista uunissa rapeaksi, noin 20–30 minuuttia. Tarjoa dippikastikkeen kera.

Vinkki: Raikas parmesaanidippi sopii kylmäksi kastikkeeksi esimerkiksi grillibroilerille tai paahdetuille juureksille.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5