Rapeapintainen kaura-mustikkapiirakka

27.2.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rapeapintainen kaura-mustikkapiirakka

Tässä mustikkapiiraassa kauraa on tuplasti: mehevässä pohjassa ja rapeassa toscakuorrutteessa.

Ainekset

6 annosta
1 100 g margariinia
2 0,75 dl (¾ dl) sokeria
3 1 tl vaniljasokeria
4 0,5 tl leivinjauhetta
5 2 dl kaurahiutaleita
6 0,5 dl kauraleseitä
7 1 dl vehnäjauhoja
8 1 kananmunan keltuainen
Täyte
1 400 g pakastemustikoita
2 3 rkl hillosokeria
3 1 rkl perunajauhoja
Kuorrutus
1 75 g margariinia
2 1 dl fariinisokeria
3 50 g mantelirouhetta
4 2 dl kaurahiutaleita
5 1 rkl vehnäjauhoja
6 1 tl kardemummaa
7 2 rkl maitoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 63 g 380 g
Proteiinia 9 g 55 g
Rasvaa 26 g 155 g
Kuitua 7 g 41 g
Energiaa kJ 2 188 13125
Energiaa kcal 523 3137

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

Voitele piirakkavuoka (noin 25 cm). Säädä uuni 200 asteeseen.

Sekoita pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen ja kuivat aineet margariini-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Laita jäiset mustikat kulhoon ja sekoita sokeri ja perunajauhot joukkoon. Kaada mustikat piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20 minuuttia.

Tee kuorrutus piirakan paistuessa. Paloittele rasva kattilaan. Lisää joukkoon muut ainekset. Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Levitä toscaseos puolikypsän piirakan päälle.  Paista vielä 15–20 minuuttia tai kunnes piirakan pohja on kypsä ja kuorrutus ruskea ja rapea.

Tarjoa mustikkapiirakka haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Vinkki: Vaihda mustikat pakastemarjasekoitukseen.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5