Rapea uunifilee

26.9.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rapea uunifilee

Ainekset

7 annosta
1 1 kg valmiiksi maustettu porsaan uunifilee
Kuorrutus:
1 3 rkl hunajasinappia
2 1 dl murskattuja maissihiutaleita
Lisäksi:
1 paistopussi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 17 g
Proteiinia 30 g 213 g
Rasvaa 7 g 48 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 813 5690
Energiaa kcal 194 1360

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta filee tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla ja aseta filee paistopussiin. Sulje pussi ja leikkaa pieni höyryaukko pussin yläkulmaan. Nosta filee uunipellin päälle asetetun ritilälle silavapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes sisälämpötila on noin 78 astetta. Valuta lihan paistoliemi pussista ja poista mittari ja paistopussi. Anna fileen vetäytyä hetken aikaa folion alla. Leikkaa fileen pinnalta ylimääräinen rasva pois ja sivele fileen pintaan ohuelti hunajasinappia. Painele pintaan tasainen kerros murskattuja maissihiutaleita. Paahda pinta rapeaksi kuumassa uunissa grillivastusten alla. Tarjoile liha ohuiksi viipaleiksi leikattuna valkosipulimuusin ja kasvisten kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5