Rapea omenasalaatti

22.11.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rapea omenasalaatti

Ainekset

6 annosta
1 2 vihreää omenaa
2 0,5 sitruunan mehu
3 0,5 juuriselleriä (noin 400 g)
4 0,5 kurkkua
5 6 retiisiä
6 1 rkl oliiviöljyä
Saksanpähkinäseosta
1 0,75 dl saksanpähkinöitä
2 1 pieni valkosipulinkynsi
3 2 rkl hienonnettua persiljaa
4 ripaus suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 51 g
Proteiinia 2 g 14 g
Rasvaa 7 g 44 g
Kuitua 5 g 28 g
Energiaa kJ 467 2803
Energiaa kcal 112 670

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese omenat. Halkaise omenat ja koverra siemenkodat pois. Leikkaa ohuen ohuiksi suikaleiksi. Nosta kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Kuori ja suikaloi selleri. Nosta suikaleet kiehuvaan veteen noin minuutiksi. Kaada siivilään, jäähdytä kylmällä vedellä ja valuta.

Suikaloi kurkku ja viipaloi retiisit. Sekoita ainekset omenien joukkoon. Kääntele joukkoon öljy. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla, kuumalla pannulla hetki. Murskaa ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi. Nosta seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon persilja ja mausteet. Nostele salaatti tarjoiluastioihin ja ripottele pinnalle pähkinäseosta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5