Raparperitoscapiirakka

12.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperitoscapiirakka

Kirpeän raparperin ja makean toscakuorrutteen yhdistelmä on kevään parhaita makuja.

Ainekset

12 palaa
1 1 l (n. 600 g) raparperia paloiteltuna
2 100 g margariinia
3 3 kananmunaa
4 2 dl sokeria
5 2 dl vehnäjauhoja
6 2 tl vaniljasokeria
7 1 tl leivinjauhetta
Toscakuorrute
1 1 pussi (100 g) mantelilastuja
2 100 g margariinia
3 1 dl sokeria
4 0,25 dl (¼ dl) vehnäjauhoja
5 1 rkl maitoa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 392 g
Proteiinia 3 g 41 g
Rasvaa 12 g 139 g
Kuitua 1 g 14 g
Energiaa kJ 1 053 12638
Energiaa kcal 252 3021

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (100 g) mantelilastuja

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Säädä uuni 200 asteeseen.

2. Pilko raparperit. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.

3. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kananmunavaahtoon. Lisää jäähtynyt margariini ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halk. 25–27 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Levitä raparperit tasaiseksi kerrokseksi taikinan pinnalle. Paista piirakkaa uunissa 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa tosca.

5. Yhdistä kaikki toscan ainekset kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen niin, että rasva sulaa ja seos pulpahtaa muutaman kerran.

6. Ota piirakka uunista, levitä tosca pinnalle ja paista vielä 15–20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5