Raparperitorttu

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperitorttu

Ainekset

8 palaa
1 4 munaa
2 2 dl sokeria, josta 1/2 dl fariinisokeria
3 2,5 dl vehnäjauhoja
4 0,5 dl hasselpähkinäjauhetta
5 1 tl leivinjauhetta
Väliin
1 0,5 - 0,75 l raparperipaloja
2 2 dl hyytelösokeria
3 (1-2 rkl tuoretta minttua silputtuna)
Päälle
1 raparperia + kermavaahtoa
2 (muutama mintun lehti)

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 59 g 472 g
Proteiinia 6 g 51 g
Rasvaa 6 g 45 g
Kuitua 2 g 16 g
Energiaa kJ 1 324 10594
Energiaa kcal 316 2532

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin täyte: kuumenna raparperipaloja miedossa lämmössä kattilassa kunnes neste alkaa irrota. Tai pehmitä ne täydellä teholla mikroaaltouunissa kulhoon paloiteltuna (täysi teho 3 min.) Sekoita ja lisää hyytelösokeri ja jatka kuumentamista kunnes sokeri sulaa ja raparperit alkavat hajota. Nosta kattila levyltä ja lisää minttusilppu.Nosta seoksesta erilleen muutama kaunis kokonainen raparperipala tortun päälle pantavaksi. Jäähdytä loput.Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää sokerit edelleen vatkaten kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää. Sekoita jauhot, pähkinäjauhe ja leivinjauhe ja lisää seos varoen taikinaan.Kaada taikina leivinpaperille reunalliselle pellille ja tasoita. Kypsennä uunin keskiosassa 10-15 minuuttia.Kumoa kypsä torttulevy toiselle leivinpaperille, johon olet ripotellut hiukan sokeria. Levitä raparperisose sen päälle ja kierrä torttu rullaksi. Jäähdytä se ja leikkaa sitten paksuiksi viipaleiksi vadille. Koristele raparperipaloilla ja kermavaahdolla.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5