Raparperisorbetti

21.5.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperisorbetti

Ainekset

4 annosta
1 5 raparperin vartta
2 1 dl vettä
3 1 dl tomusokeria
4 2 kananmunanvalkuaista

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 106 g
Proteiinia 3 g 13 g
Rasvaa 0 g 1 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 554 2214
Energiaa kcal 132 529

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Keitä raparperipaloja veden ja 1/2 dl tomusokerin kanssa muutama minuutti. Soseuta tasaiseksi. Nosta seos jäähtymään pakastimeen. Seoksen pitää olla täysin kylmää ennen sorbettiin lisäämistä. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa joukkoon loppu tomusokeri. Kääntele joukkoon raparperisose. Kaada seos teräskulhoon ja nosta pakastimeen peitettynä. Anna pakastua ensin tunnin ajan. Sekoita ja toista puolen tunnin välein muutamaan kertaan, kunnes seos on jähmettynyttä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: raparperi sorbetti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5