Raparperisavariini

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperisavariini

Ainekset

8 palaa
1 4 munaa
2 2 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 1 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 25 g voita sulatettuna
Täyte
1 4 - 5 raparperin vartta
2 1 dl vettä
3 1,5 dl hyytelösokeria
4 0,5 rkl kanelia
Koristeluun
1 sitruunamelissan lehtiä
2 mansikoita
Lisäksi
1 kermavaahtoa
2 vaniljasokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 429 g
Proteiinia 5 g 39 g
Rasvaa 6 g 44 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 1 216 9730
Energiaa kcal 291 2325

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota tavallinen kuivakakkuvuoka.Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja kuohkeaa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sihtaa seos taikinaan. Sekoita varovasti.Lisää taikinaan lopuksi sula, jäähtynyt rasva.Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on koeteltaessa kypsä.Huuhdo ja pilko raparperinvarret kattilaan. Lisää vesi ja keitä varret pehmeiksi. Lisää hyytelösokeri ja keitä vielä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Lisää kaneli.Nosta lientä kypsän, lämpimän ja vielä vuoassa olevan kakun pintaan niin, että kakku kostuu. Jäähdytä kakku ja kumoa se sitten. Imeytä loput liemestä kakun päälle ja laita raparperinpalat keskelle. Koristele ja tarjoa vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kahvikakku raparperi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5