Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperisavariini

Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa

Ainekset

4 kpl
Munaa
2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
25 g
Voita sulatettuna

Täyte

4 - 5 kpl
Raparperin vartta
1 dl
Vettä
1 1/2 dl
Hyytelösokeria
1/2 rkl
Kanelia

Koristeluun

Sitruunamelissan lehtiä
Mansikoita

Lisäksi

Kermavaahtoa
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota tavallinen kuivakakkuvuoka.Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja kuohkeaa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sihtaa seos taikinaan. Sekoita varovasti.Lisää taikinaan lopuksi sula, jäähtynyt rasva.Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on koeteltaessa kypsä.Huuhdo ja pilko raparperinvarret kattilaan. Lisää vesi ja keitä varret pehmeiksi. Lisää hyytelösokeri ja keitä vielä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Lisää kaneli.Nosta lientä kypsän, lämpimän ja vielä vuoassa olevan kakun pintaan niin, että kakku kostuu. Jäähdytä kakku ja kumoa se sitten. Imeytä loput liemestä kakun päälle ja laita raparperinpalat keskelle. Koristele ja tarjoa vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.