Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperisangria

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Kesän ensimmäisten lämpimien päivien ilo on kuohuviinillä virkistetty hedelmäinen sangria, jonka voi tarjota alkumaljana tai nostaa boolimaljassa juhlapöytään.

Ainekset

2 kpl
Raparperinvartta
1 dl
Vettä
3/4 dl
(3/4 dl) sokeria
2 kpl
Appelsiinia
250 g
Mansikoita
1 l
Kivennäisvettä
750 ml
(1 pullo) kuohuviiniä
Jääpaloja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuutioi raparperit. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Lisää raparperit liemeen ja siirrä kattila sivuun. Anna jäähtyä 30 minuuttia.

Purista yhden appelsiinin mehu kannuun tai boolimaljaan. Pese toinen appelsiini huolellisesti ja viipaloi se kuorineen. Viipaloi mansikat. (Jos käytät pakastemansikoita, lisää ne booliin jäisinä.) Kaada raparperit liemineen, kivennäisvesi ja viini booliin. Lisää hedelmät ja jääpalat ja tarjoa heti. Huom! Käytä raparperia vain kypsennettynä. Raakaa raparperia (varsi ja lehdet) ei saa syödä sen sisältämän oksalaatin vuoksi.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 24.4.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

108

453

0,1 g

19,1 g

19,0 g

1,7 g

0,7 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

1 l Kivennäisvettä,

Jääpaloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli