Raparperipiiras

19.5.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperipiiras

Ainekset

20 palaa
1 2 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 2 tl kardemummaa
4 0,5 tl suolaa
5 1 kananmuna
6 0,75 dl sokeria
7 0,75 dl juoksevaa margariinia
8 6 dl jauhoja
Täyte:
1 1 kg raparperia
2 1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
3 1 kananmuna
4 1,5 dl sokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 536 g
Proteiinia 4 g 75 g
Rasvaa 5 g 101 g
Kuitua 1 g 29 g
Energiaa kJ 718 14358
Energiaa kcal 172 3432

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, kardemumma, kananmuna ja sokeri. Lisää joukkoon puolet jauhoista ja margariini. Sekoita hyvin loput jauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla 30-45 minuuttia.Pese ja kuori ohuelti raparperit. Halkaise paksut varret. Kuutioi raparperit. Sekoita kermaviilin joukkoon muna ja sokerit.Kaada taikina leivinpaperin päälle. Kauli siitä jauhojen avulla uunipellin kokoinen levy. Nosta taikina leivinpapereineen pellille. Levitä raparperikuutiot taikinan päälle. Valuta pinnalle kermaviiliseos. Paista piiras 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pullapohja on kypsä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras raparperi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5