Raparperipiirakka

21.5.2013
14 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperipiirakka

Vastustamattoman hyvä raparperipiirakka valmistuu yksinkertaisista aineksista. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

Ainekset

10 annosta
1 300 g raparperia
2 1 dl sokeria
3 1 rkl perunajauhoja
Taikina
1 3 dl vehnäjauhoja
2 1 tl kanelia
3 0,5 tl jauhettua inkivääriä
4 1,5 dl sokeria
5 150 g margariinia
6 1 kananmuna
7 1 tl leivinjauhetta
Pinnalle
1 tomusokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 374 g
Proteiinia 3 g 29 g
Rasvaa 10 g 98 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 1 055 10546
Energiaa kcal 252 2521

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tomusokeria

Reseptitiedot

Ruokavalio Maidoton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Nosta sokerin kanssa kattilaan ja keitä kunnes pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella ja sekoita kuuman soseen joukkoon perunajauhot. Anna jäähtyä. Sekoita jauhojen joukkoon kaneli ja inkivääri ja nypi sokerin ja margariinin kanssa murumaiseksi seokseksi.

Ota 1/4 taikinasta eroon pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan kananmuna ja leivinjauhe. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Levitä päälle raparperisose. Murustele pinnalle toinen taikina. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa paloiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras raparperi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5