Raparperimehu

19.5.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperimehu

Ainekset

1 4 kg raparperia
2 2 kg sokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 2218 g
Proteiinia 28 g
Rasvaa 4 g
Kuitua 56 g
Energiaa kJ 39155
Energiaa kcal 9358

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Juomat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele ja paloittele raparperi. Täytä höyrymehustimen alin osa vedellä. Kaada raparperipalat ja sokeri kerroksittain marjakehikkoon niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on raparperia. Sulje kansi. Keitä noin 1 1/2 tuntia, kunnes raparperit ovat täysin pehmeitä. Ota ensimmäinen mehuerä n. 20 minuutin kiehumisen jälkeen kannuun ja kaada se takaisin raparperien päälle. Kun mehu on täysin kiehunut, pullota se. Valuta mehua keittimen letkusta hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasipulloihin. Täytä pullot aivan täyteen ja sulje pestyillä ja keitetyillä korkeilla välittömästi. Säilytä mehu viileässä paikassa. Tarjoiltaessa laimenna mehu vedellä tai kivennäisvedellä tai käytä kesäisissä booleissa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: raparperi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5