Raparperilotta

15.5.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperilotta

Ainekset

10 palaa
Kääretorttu:
1 4 kananmunaa
2 1 dl sokeria
3 0,75 dl vehnäjauhoja
4 0,75 dl perunajauhoja
5 0,5 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 1 dl laimennettua raparperimehua
Kääretortun väliin:
1 2 - 3 dl raparperihilloketta
Täyte:
1 1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 3 - 4 dl raparperihilloketta
3 7 liivatelehteä
4 4 rkl laimennettua raparperimehua
5 4 dl kuohukermaa
6 2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
1 kermavaahtoa ja mansikoita
Raparperihilloke:
1 1 kg (1,8 l) raparperinpaloja
2 1 dl vettä
3 4 dl sokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 57 g 568 g
Proteiinia 8 g 75 g
Rasvaa 19 g 194 g
Kuitua 2 g 16 g
Energiaa kJ 1 832 18318
Energiaa kcal 438 4378

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Raparperihilloke:

Kuori ja paloittele raparperit. Mittaa kattilaan kaikki ainekset. Keitä viitisen minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää. Jäähdytä ja valuta hillokkeesta ylimääräinen neste. Ota se talteen.

Lotta:

1. Valmista torttu. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varovasti nostellen.

2. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia.

3. Kumoa jäähtynyt pohja leivinpaperille, jolle on siroteltu kevyesti sokeria.

4. Kostuta pohjaa kevyesti ja levitä sille hilloketta. Kääri levy tiiviiksi rullaksi pitkältä sivulta lähtien.

5. Viipaloi kääretorttu ja vuoraa viipaleilla noin kolmen litran vetoinen pyöreäpohjainen kulho. Koko kääretorttu ei kulu vuoan vuoraamiseen.

6. Valmista täyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Liuota ne kiehuvaan mehuun. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon hilloke.

7. Lisää juustoseokseen huoneenlämpöinen liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto.

8. Lusikoi vaahto torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon. Peitä vuoka kelmulla ja pane jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5