Raparperilla täytetty britakakku

16.5.2007
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperilla täytetty britakakku

Ainekset

9 annosta
Pohja
1 150 g margariinia
2 1,5 dl sokeria
3 3 kpl keltuaista
4 1 dl maitoa
5 2 dl vehnäjauhoja
6 3 tl leivinjauhetta
Pinnalle
1 3 kpl valkuaista
2 2 dl sokeria
3 0,5 tl vaniljasokeria
4 25 g mantelilastuja
Täyte
1 8 dl raparperin paloja
2 2 dl sokeria
3 tilkka vettä
4 3 dl kuohukermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 55 g 499 g
Proteiinia 6 g 54 g
Rasvaa 29 g 258 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 2 118 19062
Energiaa kcal 506 4556

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Taikinan valmistaminen

1. Valmista taikina. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi ja lisää keltuaiset yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa margariinivaahtoon. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle.

Valkuaisten vaahdottaminen

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen edelleen vatkaten.

Kakun paistaminen

3. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkupohjaa 175–asteisessa uunissa 20–30 minuuttia kunnes marenki on rapeaa ja vaaleanruskeaa ja pohjataikina kypsää.

Täytteen valmistaminen

4. Valmista täyte. Kiehauta kuoritut, pilkotut raparperit pienessä vesitilkassa yhdessä sokerin kanssa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi. Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta toinen levy kakkuvadille. Jos raparperihilloke on kovin löysää, valuta siitä liika neste. Sekoita raparperihilloke kermavaahtoon ja levitä vaahto kakkulevylle. Irrota toinen kakkulevy pohjalla olevasta leivinpaperista pitkällä notkealla lastalla. Nosta kakkulevy kahden pitkän lastan avulla raparperivaahdolla peitetyn kakkulevyn päälle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5