Raparperikuppikakut

6.11.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperikuppikakut

Säilytä raparperikuppikakut kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Ainekset

22 kappaletta
1 3 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 3 dl vehnäjauhoja
4 0,75 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 1,5 dl maitoa
7 1 dl öljyä tai sulatettua margariinia tai voita
8 3 - 4 dl ohuita raparperiviipaleita
9 0,5 tl kanelia
Pinnalle
1 2,5 dl vispikermaa
2 1 rkl sokeria
3 1 tl vaniljasokeria
4 6 mansikkaa
5 muutama vaaleanpunainen tai valkoinen marenki

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 342 g
Proteiinia 2 g 52 g
Rasvaa 9 g 193 g
Kuitua 0 g 10 g
Energiaa kJ 631 13879
Energiaa kcal 151 3317

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Riko kulhoon munat. Mittaa joukkoon sokeri, yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe, maito ja öljy tai sulatettu voi tai margariini. Lisää raparperiviipaleet ja kaneli. Sekoita ainekset tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla.

Laita muffinivuoat mielellään muffinipellin koloihin ja lusikoi tai valuta löysähkö taikina vuokiin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma isoiksi ruusukkeiksi muffinien pinnalle. Koristele muffinit pituussuunnassa halkaistuilla mansikoilla ja murusta koristeeksi hieman marenkia.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5